May 28, 2015

Četvrtfinale LŠ: Jug se provukao, Barseloneta iznenadila Solnok



Danas su odigrani četvrtfinalni duelu Lige šampiona. Dubrovački Jug je uspeo da se provuče protiv Egera (10:8), mada je tokom većeg dela meča vodio. U drugoj utakmici Barseloneta je napravila veliko iznenađenje, pošto je posle peteraca eliminisala mađarskog šampiona, ekipu Solnoka (10:9). U petak će se u polufinalu sastati Pro Reko i Barseloneta, odnosno hrvatski rivali, Primorje i Jug.

Kao što sam već napisao, Jug je tokom većeg dela meča vodio, u nekim momentima i sa tri gola razlika. Eger je bio u igri sve do samog kraja, ali u finišu nije imao snage za novo izjednačenje.

Zanimljivo je da je bez obzira na to što u timu ima nekoliko mađarskih reprezentativaca, Boris Vapenski najčešće završavao napade. Na kraju je postigao dva gola, a dodao i po dve asistencije i ukradene lopte. Miloš Ćuk je takođe često šutirao a jednom je bio precizan. Utisak je da je Bane Mitrović mogao bolje da brani i neki golovi su, što se kaže, njegovi.

Solnok je razočarao, baš kao i glavni igrači reprezentacije Mađarske, Deneš i Daniel Varga. Vaterpolisti koji su i prošle godine, kada su igrali za Primorje, izgubili od Barselonete, večeras ništa nisu mogli da pogode. Doduše, nisu se proslavili ni ostali igrači, sem najiskusnijeg Norberta Madaraša. Stefan Mitrović je najbolji strelac Lige šampiona a večeras nije uputio ni jedan jedini šut ka golu

Španci su uglavnom vodili sa tri gola razlika, 4:1, 5:2, 6:3. Međutim, Madaraš je sjajno odigrao u završnici i za kratko vreme postigao je dva pogotka i doneo izjednačenje. U penal seriji više sreće imala je Barseloneta, koja je i zaslužila polufinale.

Primorje je sutra favorit protiv Juga, a videćemo šta Dubrovčani mogu da urade u novoj utakmici sa klubom iz Rijeke, pošto su ovi timovi nedavno odigrali pet mečeva u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske.

U drugom polufinalu favorit je svakako italijanski Pro Reko, ali ako je neko pokazao da je sve moguće i da u ovim utakmicama nema favorita, onda je to Barseloenta.

No comments:

Post a Comment